Installer says "Login Failed"

I have a Windows X64, installation went all smooth.
started the installer, entered the credentials now saying "Login Failed"

I even tried logging into the website and that is succesful but the installer login is failing please help!!!

Comments

  • Please check your internet connection, your time and language settings and remote all spaces & newlines in the installer screen. But our logs show that your login was successful.

  • I installed it on a linux box and everything went fine.

  • Hi, I am having exactly the same problem on Fedora 27, when I logon in the installer it says "Login failed - try again" but I can access the website interface without problems with the same credentials, I need your help this is quite important, thanks ahead...

  • @Ddmaco, did you check the console for SSL-related problems? I remember there have been some similar messages in the past. Please search the forum for more details.

  • @Ddmaco, I had the same issue on Debian, I just install libssl1.0-dev and then everything was working fine for me.

  • Same here! You can't login. This seems to be a common issue. It won't let you install due to the failed login. I just setup the account, I know the login details are correct. I am on a Windows 10 machine. Skip login and use local image doesn't work either. That spits out multiple errors and fails.

  • I setup a new account on a Windows 10 machine, and again the login fails. You have a definite issue with your installer. And it seems you just want to ignore it. Problems since August of 2018 and no answers.

  • Maybe reset your password to be sure? You have an internet connection? Firewall blocking outgoing traffic? Windows 10 gives errors even if you have you login correct , I speek from experience 😀

  • Nope! Turned off the firewall completely! Shut down the antivirus as well. Put the router in DMZ. Same result. The installer is flawed. I'm here, that would indicate an internet connection. And just like everyone else here that didn't get an answer, I will continue to look for a solution that works. But thanks for the suggestions!

  • @Bill168 can you paste the errors from the install logs ?

  • Not sure why there would be install logs? Because there was no installation. But there are! Here is what I have. (And of course it's to long to post). I'll split it up.
    ************************************* Invoked: Fri Jan 18 10:32:29 2019
    [0] Arguments: C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS\Emteria.OS_Installer-v0.6-13.exe
    [11] Operations sanity check succeeded.
    [289] Loaded control script ":/metadata/installer-config/script_qs.qs"
    [289] Using control script: ":/metadata/installer-config/script_qs.qs"
    [404] Control script callback "IntroductionPageCallback" does not exist.
    [3784] Control script callback "TargetDirectoryPageCallback" does not exist.
    [33939] created warning message box OverwriteTargetDirectory: 'Warning', You have selected an existing, non-empty folder for installation.\nNote that it will be completely wiped on uninstallation of this application.\nIt is not advisable to install into this folder as installation might fail.\nDo you want to continue?
    [33985] No previous installation found
    [41035] Control script callback "LicenseAgreementPageCallback" does not exist.
    [45933] Control script callback "StartMenuDirectoryPageCallback" does not exist.
    [51623] Tmp and install folder are on the same volume. Volume mount point: "C:\" Free space available: "642.47 GiB"
    [51623] Installation space required: "92.87 MiB" Temporary space required: "0.00 bytes" Local repository size: "0.00 bytes"
    [51623] Control script callback "ReadyForInstallationPageCallback" does not exist.
    [53776] Control script callback "PerformInstallationPageCallback" does not exist.
    [53816] backup operation: Mkdir
    [53816] \t- arguments: C:/Users/Bill/Desktop/EmertiaOS
    [53817] Done
    [53819] perform operation: Mkdir
    [53819] \t- arguments: C:/Users/Bill/Desktop/EmertiaOS
    [53820] Done
    [53821] Install size: 2 components
    [53821] Starting elevated process C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS\Emteria.OS_Installer-v0.6-13.exe with arguments: --startserver PRODUCTION,{e4d81b06-b83d-43b4-89e5-24a0d9070f6a},{34e25b37-a995-4608-ad1a-1d17edffec44}.
    [58748] Finished starting elevated process.
    [60103] backup com.emteria.installer operation: Extract
    [60103] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1bearer.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [60103] Done
    [60104] perform com.emteria.installer operation: Extract
    [60104] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1bearer.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [60138] Done
    [60138] backup com.emteria.installer operation: Extract
    [60138] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1content.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [60138] Done
    [60138] perform com.emteria.installer operation: Extract
    [60138] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1content.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [64397] Done
    [64397] backup com.emteria.installer operation: Extract
    [64397] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1iconengines.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [64397] Done
    [64397] perform com.emteria.installer operation: Extract
    [64397] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1iconengines.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [64416] Done
    [64416] backup com.emteria.installer operation: Extract
    [64416] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1imageformats.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [64416] Done
    [64416] perform com.emteria.installer operation: Extract
    [64416] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1imageformats.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [64711] Done
    [64712] backup com.emteria.installer operation: Extract
    [64712] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1platforminputcontexts.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [64712] Done
    [64713] perform com.emteria.installer operation: Extract
    [64713] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1platforminputcontexts.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS

  • [64780] Done
    [64783] backup com.emteria.installer operation: Extract
    [64783] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1platforms.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [64783] Done
    [64783] perform com.emteria.installer operation: Extract
    [64783] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1platforms.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [64874] Done
    [64874] backup com.emteria.installer operation: Extract
    [64874] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1qmltooling.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [64874] Done
    [64874] perform com.emteria.installer operation: Extract
    [64874] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1qmltooling.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [65022] Done
    [65022] backup com.emteria.installer operation: Extract
    [65022] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1Qt.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [65022] Done
    [65022] perform com.emteria.installer operation: Extract
    [65022] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1Qt.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [65076] Done
    [65077] backup com.emteria.installer operation: Extract
    [65077] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1QtGraphicalEffects.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [65077] Done
    [65077] perform com.emteria.installer operation: Extract
    [65077] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1QtGraphicalEffects.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [65477] Done
    [65478] backup com.emteria.installer operation: Extract
    [65478] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1QtQml.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [65478] Done
    [65478] perform com.emteria.installer operation: Extract
    [65478] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1QtQml.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [65504] Done
    [65504] backup com.emteria.installer operation: Extract
    [65504] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1QtQuick.2.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [65504] Done
    [65504] perform com.emteria.installer operation: Extract
    [65504] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1QtQuick.2.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [65532] Done
    [65533] backup com.emteria.installer operation: Extract
    [65533] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1QtQuick.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [65533] Done
    [65533] perform com.emteria.installer operation: Extract
    [65533] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1QtQuick.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [71625] Done
    [71625] backup com.emteria.installer operation: Extract
    [71625] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1scenegraph.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [71625] Done
    [71625] perform com.emteria.installer operation: Extract
    [71625] \t- arguments: installer://com.emteria.installer/0.6.1scenegraph.7z, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS
    [71662] Done
    [71663] backup com.emteria.installer operation: CreateShortcut
    [71663] \t- arguments: C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS\installer.exe, C:\Users\Bill\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Emteria.OS Installer/Emteria Installer.lnk, workingDirectory=C:/Users/Bill
    [71664] Done
    [71664] perform com.emteria.installer operation: CreateShortcut
    [71664] \t- arguments: C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS\installer.exe, C:\Users\Bill\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Emteria.OS Installer/Emteria Installer.lnk, workingDirectory=C:/Users/Bill
    [71862] Done
    [71864] backup com.emteria.installer operation: License
    [71864] \t- arguments:
    [71864] Done
    [71865] perform com.emteria.installer operation: License
    [71865] \t- arguments:
    [71872] Done
    [71876] "Execute" as admin: true
    [71876] backup com.microsoft.vcredist operation: Execute
    [71876] \t- arguments: {0,1638,3010,5100}, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS/vcredist_x64.exe, /quiet, /norestart
    [71876] Done
    [71876] perform com.microsoft.vcredist operation: Execute
    [71876] \t- arguments: {0,1638,3010,5100}, C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS/vcredist_x64.exe, /quiet, /norestart
    [71879] C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS/vcredist_x64.exe" started, arguments: "/quiet /norestart
    [234449] Done
    [234450] backup com.microsoft.vcredist operation: Delete
    [234450] \t- arguments: C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS/vcredist_x64.exe
    [234486] Done
    [234487] perform com.microsoft.vcredist operation: Delete
    [234487] \t- arguments: C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS/vcredist_x64.exe
    [234492] Done
    [234511] Writing maintenance tool: "C:\Users\Bill\Desktop\EmertiaOS/maintenancetool.exe.new"
    [238286] Wrote permissions for maintenance tool.
    [243978] Maintenance tool restart: false.
    [243982] SHOW FINISHED PAGE
    [243993] Control script callback "FinishedPageCallback" does not exist.
    [287488] Critical: QWindowsPipeWriter: GetOverlappedResult failed. (No process is on the other end of the pipe.)

  • I was just checking for any errors that could be there.

    So after this whole logging it says wrong credentials ?

  • Yes it says Login Failed - Try again

  • If this is any indication of how the software is going to work, why would anyone want it. They don't even have an installer that works. The even better question is, why do I need to login to install it? I have already created an account, logged in to the web page,
    and downloaded the software. But then I have to login through the installer to install the software. That is flat out STUPID! What is the point in that? Especially since it doesn't even work.

  • @kalkov Igor maybe you can supply him with a img to burn ?

  • @Bill168 , I know you are super frustrated and I have no idea what's going wrong but if it tells you the login failed you reset your password and try again?

  • By the way I have successfully installed on Windows 10 and Ubuntu. The process on Ubuntu always went flawless , windows 10 keeps claiming the new partitions the second they get created and it always takes me one or 2 tryes. I blame windows not the installer :wink:

  • Windows 10 is notorious for giving errors with the Emteria installer.

Sign In or Register to comment.